Samen naar een duurzame regio

Samen naar een duurzame regio

Interview met Ilva Zwart, Roy Langedijk, en Koen Klaver

“Enkel een website met backoffice is niet voldoende om alle inwoners over de streep te krijgen om duurzaamheidsmaatregelen aan de woning te treffen,” aldus Roy Langedijk, medeoprichter van Duurzaam Bouwloket. Duurzaam Bouwloket voert samen met Omgevingsdienst IJmond in gemeente Oostzaan en gemeente Velsen wijkgerichte aanpakken met betrekking tot energiebesparing. In gemeente Beverwijk organiseert Duurzaam Bouwloket een kortingsactie voor zonnepanelen. Binnenkort starten beide partijen samen met actieve bewonersgroep Wormerland Duurzaam in gemeente Wormerland met het organiseren van een informatieavond voor collectieve inkopen.

De samenwerking bevalt beide partijen uitstekend. De lijnen zijn kort en het onderlinge verwachtingspatroon is duidelijk. Ze weten elkaar makkelijk te vinden en ook adviseren ze elkaar. Zo belde Omgevingsdienst IJmond laatst naar Duurzaam Bouwloket om advies over een project waarbij ze niet direct betrokken waren. Koen Klaver, medewerker projecten en backoffice van Duurzaam Bouwloket: “Het is leuk om elkaar op deze manier te helpen!”

Koen Klaver, Roy Langedijk en Ilva Zwart

“Het is fijn een onafhankelijk partij, welke kwalitatief heel goede en leesbare rapporten maakt, in te kunnen zetten om inhoudelijke en aansprekende presentaties te geven. Daarnaast zijn ze ook digitaal beschikbaar zodat bewoners altijd stukken en informatie kunnen nalezen,” geeft Ilva Zwart, projectmedewerker duurzaamheid Omgevingsdienst IJmond aan. Volgens beiden zorgt de samenwerking voor meer effectiviteit en een kortere doorlooptijd van trajecten. Uiteindelijk zorgt het zelfs voor leukere projecten met een beter resultaat.